Vakantie stijfheid


Ik ben net terug van vakantie en heb uit eigen ervaring weer gemerkt hoe belangrijk een goed bed is...

Mijn 1e week vakantie was in de Ardennen. Super leuk met de hele familie (24p), maar onze bedden......auch.
Toen wij aankwamen waren de 2p bedden al bezet en dus mochten wij in de kamer met 2 stapelbedden :-( Eerst maar even de slaapkamer verbouwd, want een stapelbed is al niks, maar als ze dan ook nog ver uit elkaar staan is het nog minder. Dus hup, kasten aan de kant en bedden tegen elkaar. De kids bovenin en wij onderin.
Helaas de 1e nacht bijna niet geslapen (nou heb ik dat wel vaker als ik ergens 'nieuw' slaap) en super stijf wakker. 2e nacht weer niet goed geslapen PFFFF, ik was hier toch om uit te rusten??!!
Toen ik de 3e nacht weer niet in slaap kon komen ben ik andersom in mijn bed gaan liggen. Met mijn hoofd naar het westen (ooit heeft iemand me verteld dat ik met mijn hoofd naar het westen moet slapen) en warempel! Heerlijk geslapen! Maar nog wel steeds stijf wakker....

Mijn ochtend ritueel begon daarom elke dag met oefeningen doen. Nou zit mijn hoofd vol met oefeningen dus dat is wel makkelijk :-)
Heerlijk wat rekken naar links en rechts en achter en naar voren hangen. Dan voelt het lijf weer een stuk beter aan. 

Onze 2e week vakantie was op een boerderij (melkveehouderij) camping. Lekker in de tent op een tweepersoons luchtbed. Dat sliep een stuk beter! 

10 tips voor een ontspannen lichaam op vakantie

1. Met de auto, bus of vliegtuig op reis: Zorg voor een goede zit. Neem dus eventueel een kussentje mee in de auto, bus of vliegtuig. Er bestaan opblaasbare kussentjes die heel goed werken om de juiste steun in je rug te hebben. (bijv. pocket pillow)

2. Beweeg voldoende tijdens je bus/auto reis. Beweeg je schouders, je armen, je handen, je benen, je voeten, je tenen. Kantel je bekken van voor naar achter om ook je onderrug te ontspannen.

3. Gebruik je rustpauzes om grote bewegingen te maken. Lekker met de armen rondzwaaien, kniebuigen maken of knieheffingen, tikkertje spelen met de kinderen.

4. Reis je met het vliegtuig zorg dan dat je veel beweegt met je voeten en benen. Trek bijvoorbeeld afwisselend je tenen en hielen op. Maar beweeg ook je schouders, armen en nek en handen en vingers. Als je opstaat strek je dan extra uit. 

5. Drink voldoende! (Zeker in het vliegtuig). Wees niet bang dat je vaak moet plassen. Juist als je weinig drinkt komen er stoffen vrij in je blaas waardoor je meer moet plassen....

6. Heb je last van je rug of bekken neem dan een inflatable matje mee. Dit zorgt ervoor dat je zelfs op een slecht matras goed kunt liggen en slapen.

7. Oordopjes! Op onze camping was het heel fijn dat ik de tractor van de boer savonds laat en sochtends vroeg niet hoorde....

8. Om te slapen moet je ontspannen. Lig je niet lekker in je bed dan wordt je onrustig, gespannen en kom je minder goed in slaap. Zorg dus dat je prettig ligt. 

9. Is je matras veel te hard, leg er dan een deken/dekbed o.i.d. op. Hoeslaken erover heen en je ligt een stuk prettiger.

10. Rek en strek je flink uit 's ochtends. Gewoon doen wat er in je opkomt. Je lichaam geeft vaak zelf aan wat er nodig is.


Wat zijn jouw tips? Wat doe jij om je vakantie ontspannen te laten zijn?

Fijne vakantie!!
 

Voel, Doe, Leer en beweeg wijzer!

​

Ken je misshien iemand met fysieke klachten die wij van dienst kunnen zijn? Vertel ze dan over ons.

Wij helpen je graag!

 

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Vul de code in*
Captcha
Velden met een * zijn verplicht!