Hoera! 4 :-)


Toen ik, bijna 20 jaar geleden (juli 1997), van de opleiding oefentherapie Cesar kwam, was de zorgwereld totaal anders. Behandelingen oefentherapie werden gewoon allemaal vergoed en patiënten werden doorgestuurd door de huisartsen en specialisten. 
De eerste verandering kwam toen er een maximum aantal behandelingen werd ingesteld. Op zich was dat niet zo erg. Het maakte dat patiënten/clienten zelf ook wat kritischer gingen nadenken over het aantal behandelingen dat ze nodig hadden.

Verandering

Een grote verandering ontstond toen het oude ziekenfonds overging in een verplichte basisverzekering met een keuze voor een aanvullende verzekering. Omdat oefentherapie (nog steeds) betaald wordt uit de aanvullende verzekering, kregen we te maken met mensen die een kleine aanvullende verzekering hadden (6-9x) of een grote aanvullende verzekering (12-25x). Of helemaal geen aanvullende verzekering meer hadden.

De grootste verandering

Maar de grootste verandering, voor ons, ontstond toen de directe toegankelijkheid werd ingevoerd. Ineens kon je zelf naar een oefen/fysiotherapeut toe zonder verwijsbriefje van de huisarts/specialist. In het begin merkte we hier nog niet veel van. Veel mensen gingen toch nog even naar de huisarts voor advies. En dat advies was vaak genoeg: ga naar de oefentherapeut om aan je houding te werken. Maar langzaam begon er een verandering te ontstaan en merkte wij dat we minder patiënten kregen… Oefentherapie is minder bekend en mensen kozen/kiezen vaak voor de meest bekende weg: de fysiotherapeut. Toen hadden we een probleem, want hoe konden we de mensen uit de gemeente Katwijk laten weten dat wij er zijn en ze heel goed van hun fysieke klachten af kunnen helpen?

Ondernemen

We moesten gaan ondernemen. Maar hoe doe je dat? Wij waren daar helemaal niet in opgeleid?!
Ingmar en ik zijn toen een ondernemerscursus gaan volgen en dat was ‘mindblowing’. Ik zeg altijd: “het is toen een beetje ontploft in mijn hoofd”. We leerden daar dat zoals wij het aanpakte totaal geen zin had…Maar dat er heel veel andere mogelijkheden waren! Samen met Ingmar hebben we de praktijk een metamorfose gegeven: we kregen een nieuwe naam, een nieuw logo, een nieuwe website, we gingen bloggen, filmpjes opnemen, schreven een ebook, er kwam een item over bekkentherapie in een RTL4 uitzending!

Doel

Een van de belangrijkste doelen die we daar maakte was dat we Katwijk wilde ‘veroveren’ met oefentherapie. Maar eigenlijk heel Nederland… Samen zijn we dat nu aan het doen :-) Katwijk middels een interactieve website waar je veel tips, ebooks en blogs kunt vinden. En Nederland met de online training voor vrouwen die last hebben van urineverlies of verzakkingsklachten: www.jouwbekkentherapeut.nl 

Nieuwe praktijk

Maar Nederland wilde we ook 'veroveren' door collega oefentherapeuten te helpen meer zichtbaar te worden op het internet, zodat de praktijken bekender worden en de mensen naar de oefentherapeut zullen biljven gaan. De meeste collega’s zijn heel goed in hun vak, maar te bescheiden om het groot uit te dragen. Zo’n top collega hebben wij ook in Noordwijk zitten.
Super goed in haar vak, maar geen kaas gegeten van de digitale wereld...
Na veel gesprekken hebben we een formule gevonden waarmee we haar kunnen helpen. En per 1 oktober is dat ingegaan. Vanaf heden behoort Esmeralda Peschier, oefentherapeute (Mensendieck), westeinde 94, Noordwijk(erhout) bij "Beweegwijzer oefentherapie"!

Win win win

Wij zijn hier heel blij mee! We zorgen ervoor dat zij goed zichtbaar is op het internet zodat ze nog meer Noordwijkers van hun klachten af kan helpen. Wij vergroten ons werkgebied, onze naam en halen met Esmerlada veel kennis in huis waarmee we onszelf als therapeut weer kunnen verbeteren.
Dus bij deze: welkom Esmeralda

Ken je mensen in Noordwijk met klachten van rug, nek, schouders, bekken enzovoort? Attendeer ze dan op onze site en de praktijk van Esmeralda!           

Ken je iemand in je omgeving (of heb je zelf klachten) van nek/schouder of rug/bekkenklachten of spanningsklachten attendeer ze dan op onze praktijk (en ons gratis Ebook!).

 

Wij helpen je graag! 
 
Voel, doe, leer en beweeg wijzer!

Vriendelijke groeten,
 
Ingmar, Yildiz, Danielle en Esmeralda
Beweegwijzer Oefentherapie

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Vul de code in*
Captcha
Velden met een * zijn verplicht!