Lage rugklachten

 

Heb jij (steeds) last van je rug? Schiet het er regelmatig in?
Heb je uitstralende pijn naar je bil of been?
Wij helpen je er graag vanaf!
Meestal zijn er maar 4-6 behandelingen nodig om je pijnvrij te laten zijn, of is de pijn dan flink verminderd.


 

rugpijn oefentherapie

Bukken, tillen, zitten, lopen … we doen het allemaal. Het zijn dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stilstaan. Tenzij je klachten krijgt. Het schiet weer eens in je rug. Hoe vaak denk je niet: ‘Ach vervelend, maar het trekt wel weg’. Intussen blijven de klachten steeds weer terugkomen. De oefentherapeut kan een structurele oplossing bieden voor jouw klachten. Lage rugklachten

Onderzoek wijst uit dat negen van de tien volwassenen minstens eenmaal in hun leven rugklachten krijgen. Bij 5 tot 10% van hen wordt een duidelijk aanwijsbare oorzaak gevonden, zoals een:
• hernia
• vernauwing van het wervelkanaal (stenose)
• verschuiving of afglijden van wervels (spondylolisthesis)
• ingezakte wervel ten gevolge van osteoporose
• verandering in de tussenwervelschijf ten gevolge van artrose
• chronische aandoening, zoals de ziekte van Bechterew

Ook interessant om te lezen:
Lage rugpijn? Mogelijk ligt de oorzaak in je bekken!
Behandeling van bekkenpijn bij mannen en vrouwen Bij de overige mensen (90-95%) is de oorzaak van de klachten niet duidelijk. Wel staat vast dat overbelasting, spanning, een slechte conditie of onjuist gebruik van de rug een belangrijke rol kunnen spelen bij het ontstaan en in stand houden van de klachten.
Vicieuze cirkel Pijn, krachtverlies en stijfheid beïnvloeden het dagelijkse leven.
Door een pijnlijke of stijve rug ga je anders bewegen. Hierdoor raakt het systeem van spieren, botten en gewrichten uit balans. Ook kan de pijn je ademhaling, concentratievermogen, slaappatroon of stemming negatief beïnvloeden.
Je belandt in een vicieuze cirkel, waardoor je niet meer optimaal kunt functioneren. De oefentherapeut kan je helpen een dergelijke situatie te doorbreken of te voorkomen.


Tips en oefeningen bij rugpijn? Klik hier

 Behandeling op maat

De oefentherapeut is een paramedicus die expert is in houding en beweging. Je werkt onder begeleiding van de oefentherapeut aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt het lichaam weer in goede conditie. De oefentherapeut maakt je bewust van je houding en manier van bewegen in relatie tot de klachten.
Je krijgt 
inzicht in de reactie van je lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Samen ga je op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. Je analyseert je houding en bewegingen in het dagelijkse leven. De oefentherapeut stimuleert je om zelf na te denken over oplossingen. Je leert hoe je je houding en manier van bewegen kunt verbeteren. Je rug wordt sterker en de klachten nemen af.

Ook leer je hoe je kunt 
voorkomen dat de klachten terugkeren. Bewegingsoefeningen sluiten zoveel mogelijk aan op jouw persoonlijke situatie. Dat betekent dat je oefeningen, houdings- en bewegingsadviezen krijgt, die geïntegreerd zijn in de dagelijkse activiteiten, thuis en op het werk. Zowel de werkomgeving (hoogte stoel en bureau), de thuissituatie (stofzuigen,strijken), als jouw hobby’s (sporten, tuinieren, klussen) komen aan de orde. Deze aanpak maakt de behandeling niet alleen laagdrempelig, maar ook effectief. Je ontdekt een andere – gezondere – manier van bewegen en kunt weer optimaal functioneren in al jouw dagelijkse activiteiten.


Ook interessant om te lezen:
Lage rugpijn? Mogelijk ligt de oorzaak in je bekken!
Zithouding en rugpijn op kantoor
Bukken, alles wat je moet weten

Even snel bukken...
Behandeling van bekkenpijn bij mannen en vrouwen