Nekklachten en Schouderklachten


 

Heb jij last van je nek of schouders?
Zitten je spieren 'vast', beweegt je nek stijf?
Heb je misschien ook wel regelmatig hoofdpijn?
Wij helpen je er graag vanaf!
Meestal zijn binnen 2-4 behandelingen je klachten gehalveerd en met 6-10 behandelingen zorg je ervoor dat de klachten weg zijn, è
n weg blijven.

 

Bukken, tillen, zitten, lopen … we doen het allemaal.
Het zijn dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit
bij stilstaan. Tenzij je klachten krijgt aan bijvoorbeeld
arm, nek en/of schouders. Pijn, krachtverlies en
stijfheid beïnvloeden het dagelijkse leven. De oefentherapeut
kan een structurele oplossing bieden voor jouw klachten.  

Ook interessant om te lezen:
Pijn in nek of schouders en hoofdpijn
Flexibele werknemer of flexibele werkplek
Hoofdpijn

nekklachten


Nekklachten en schouderklachten

Klachten aan armen, nek en/of schouders komen veel voor. Vaak vormen een verkeerde houding, overbelasting en/of verhoogde spierspanning de oorzaak. Ook kunnen de klachten het gevolg zijn van een afwijking aan de wervelkolom of van een (chronische) aandoening.
 Vicieuze cirkel pijn, krachtverlies en stijfheid beïnvloeden het dagelijkse leven. Door een stijve nek of een pijnlijke schouder ga je anders bewegen. Hierdoor raakt het systeem van spieren, botten en gewrichten uit balans. Ook kan de pijn je ademhaling, concentratievermogen, slaappatroon of stemming negatief beïnvloeden. Je belandt in een vicieuze cirkel, waardoor je niet meer optimaal kunt functioneren.
De oefentherapeut kan je helpen een dergelijke situatie te doorbreken of te voorkomen.


 

Tips, oefeningen en gratis e-book. Klik hier
 


Behandeling op maat 

De oefentherapeut is een paramedicus die expert is in houding en beweging. Je werkt onder begeleiding van de oefentherapeut aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt het lichaam weer in goede conditie. De oefentherapeut maakt je bewust van jouw houding en manier van bewegen in relatie tot de klachten.

 

Je krijgt inzicht in de reactie van je lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Samen ga je op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. Je analyseert je houding en bewegingen in het dagelijkse leven. Je wordt gestimuleerd om zelf na te denken over oplossingen. Je leert hoe je jouw houding en manier van bewegen kunt verbeteren, zodat de belasting van aan je nek en schouders afneemt. Zo leer je hoe je zelf met je klachten kunt omgaan en hoe je kunt voorkomen dat de klachten terugkeren. Bewegingsoefeningen sluiten zoveel mogelijk aan op jouw persoonlijke situatie. Dat betekent dat je houdings- en bewegingsadviezen krijgt, die geïntegreerd zijn in jouw dagelijkse activiteiten, thuis en op het werk. Zowel de werkomgeving (hoogte stoel en bureau), de thuissituatie (stofzuigen, strijken), als jouw hobby’s (sporten, tuinieren, klussen) komen aan de orde. Deze aanpak maakt de behandeling niet alleen laagdrempelig, maar ook effectief. Je ontdekt een andere – gezondere – manier van bewegen en kunt weer optimaal functioneren in al jouw dagelijkse activiteiten.


Ook interessant om te lezen:
Pijn in nek of schouders en hoofdpijn
Flexibele werknemer of flexibele werkplek
Hoofdpijn